Koti

Puun hiontavinkkejä, jotka sinun tulee tietää

0

Jos olet joskus kaivertanut jotain puusta, tiedät varmasti mitä puun hionta on. Lyhyesti sanottuna kyse on puupinnan tekemisestä sileäksi ja jopa ennen sen värjäystä joko kiillolla tai maalilla. Puun hiontatyyppejä on kolme, kuten alla käsitellään:
Käsin hionta
Kuten nimestä voi päätellä, siihen sisältyy käsin hionta. Yksi vain käyttää oikean karkeaa hiekkapaperia saadakseen työn valmiiksi. Käsinhionta soveltuu ihanteellisesti pienille ja kotitalouksille tarkoitetuille puukappaleille, kuten puisille jakkaraille ja pinnasängyille. Sitä voidaan käyttää myös puulattioilla sileän, erottuvan ja monimutkaisen pinnan aikaansaamiseksi.
Konehionta
Jälleen nimi kertoo kaiken. Halutun sileyden saavuttamiseksi käytetään konetta. Käytetty kone tunnetaan sähköhiomakoneena. Sitä on eri tyyppejä, kuten:
• Palmuhiomakoneet
• Levyhiomakoneet
• Nauhahiomakone
• Rumpuhiomakoneet
Konetta käytetään suurille puukappaleille, kuten massiivisille puulattioille, painekäsitellylle puulle ja kansille. Neljästä käytetystä konetyypistä nauhahiomakoneet ovat tehokkaimpia. Ne ovat myös edullisimpia.
Märkähionta
Menetelmässä käytetään erityistä hiomasientä, jossa on kostea tai nestemäinen hiekkapaperi. Hiomapaperi on huuhdeltava aika ajoin. Useimmat ihmiset pitävät tätä hiontamenetelmää edellä mainittujen menetelmien sijaan melko ilmeisistä syistä. Ensinnäkin menetelmä säästää aikaa, eikä levitä pölyä ilmaan. Tämä tarkoittaa, että se tekee hiontaprosessista siistin ja puhtaan. Se tarkoittaa myös, että se on ihanteellinen astmaatikoille, jotka eivät voi työskennellä pölyisissä ympäristöissä.
Oletko valmis aloittamaan puun hionnan?
Harkitse ensin haluamasi hiekkapaperin karkeutta. Käytä sitten suojavaatetusta koko ajan. Jos syystä tai toisesta epäilet kykyäsi tehdä työ itse, harkitse puusepän avun hakemista.

admin

Kuinka asentaa espanjalaiset kattotiilet

Previous article

Parhaat vanerikoot ja -tyypit paljastettu!

Next article

You may also like

Comments

Comments are closed.